Jak na tu zpropadenou modelkovskou pleť….?

Všude kam se podíváme, ať už je to na netu, v televizi nebo v časopisech, všude jsou ty nádherné modelky s dokonalou pletí. A určitě se každá ptáte, zda lze takové vůbec dosáhnout. Upřímně řečeno, taky by mě to zajímalo. 😊 Já samotná se netajím tím, že mě k výrobě kosmetiky dohnaly vlastní problémy s akné. Jakoby má pleť potřebovala do světa vykřičet, že jsem dovršila dvanácti let. Ovšem ty pupeny zapomněly vykvést do krásy a zůstaly mi k zlosti dalších dvacet let. Takže ano, pořád vedu boj, pořád hledám to kouzlo, co to všechno napraví a pořád zkouším kdesi cosi. Rozdíl oproti předchozím letům je ale ten, že už dokážu držet akné na uzdě a předejít totální pohromě, kterou ani make-up nezakryje. Pleť je totiž nejen těžký individualista, který si většinou žije svým vlastním životem, ale i pěkný zákeřňák. Dáme si čokoládu – pupínek … dáme si drink – pupínek … začneme sportovat, abychom spálily těch pár kalorií navíc - pupínek. A to je jen opravdu malý výčet toho co nám všechno provádí. Každá z nás vede určitě svůj vlastní boj.

 

Asi první krok ke správné pleti je vědět jakýže ten typ pleti vlastně máme. To se sice může zdát jako snadný úkol, dle průzkumů však až 80% z nás používá kosmetiku na nevhodný typ pleti, která nám ve finále spíše škodí, než pomáhá. Není tedy vůbec od věci zajít si za odborníkem na diagnostiku. Říkám to hlavně proto, že i já dříve v obchodě často zahlédla nějaký super krém, kterému jsem nemohla odolat. Znáte to, pěkný obal, skvělé popisky, v podstatě takový malý zázrak, který krásně voní a vyřeší všechny problémy lusknutím prstu. Přišla jsem natěšená domů až ho vyzkouším, každý den striktně dodržovala postup a ono nic. Doteď mi takových krásných krémů leží v šuplíku desítky. Vážně je mi líto je vyhodit a zároveň vím, že jsou k ničemu. Navíc je to příšerná demotivace. Dáte do toho všechno - čas, energii, peníze, naději a nakonec žádná zásadní změna. Zní vám to povědomě, co? 😊 A právě proto jsem se rozhodla jít jinou cestou. Cestou kvality.

Přírodní kosmetika Šumava Forrest

Zkombinovala jsem dva základní faktory a ono ejhle … najednou to funguje. Najednou mám pocit, že mám pleť hezčí než ve dvaceti (teda až na ty vrásky) a nemusela jsem nutně měnit životní styl. Nezačala jsem pít víc vody, ani jsem nezačala zdravěji jíst. Jasně že je to pro pleť ideální, ale podle mě je život i o jiných věcech než o přežívání na rukolovém salátu a jemně perlivé minerálce. Pouze jsem namísto návštěv klasických relaxačních kosmetických salonů začala navštěvovat skutečného odborníka, který pleť léčí. Dojít si jednou za měsíc na masáž obličeje ke své kosmetičce je sice naprosto boží záležitost, ale určitě nelze očekávat, že vám vyléčí pleť nebo ji výrazně promění k lepšímu. Přirovnala bych to třeba k rozdílu mezi stomatologií a dentální hygienou. Za mě osobně mohu v Jihočeském kraji doporučit například pana Jiřího Kroupu ze Skinmedics. A určitě se nejedná o žádnou placenou reklamu. Jen je prostě fakt dobrej a o pleti ví všechno. Ani to však samo o sobě nestačí. Zároveň jsem proto začala každý den používat i naší kosmetiku Šumava Forrest a výsledky se dostavily přesně za 52 dní. 😊 Po dvaceti letech marných bojů jsem se tak za méně než dva měsíce konečně dostala do protiútoku, a to je super ne? Jasně že pořád nemám pleť jako ty modelky z plakátů, ale je fajn moci vynést před dům odpadky i bez centimetrové vrstvy make-upu. 😊

Příště už přejdu rovnou k věci a dám vám nějaké návody jak používat naší kosmetiku a napíšu co od ní reálně očekávat. A vy si zatím zkuste zjistit ten váš typ pleti. V případě zájmu jsem také skoro nonstop na chatu tady na stránkách, tak mi klidně napište své postřehy, nápady, tipy apod. 

Mějte se hezky, Zuzka

1 komentář

  • Dobrý den, je mi 37 let a stále bojují s akné a mastnou pletí. Co vám prosím pomohlo? Děkuji Jana

    Akné

Zanechat komentář